Het festival is gebaseerd op de verhalen van Charles Dickens (1812 – 1870), zoals “A Christmas Carol” en “Oliver Twist”. Het Dickens Leusden Festival is dé gelegenheid om de personen uit de boeken van Dickens te ontmoeten en deze bijzondere tijd te beleven. Alles uiteraard omlijst in kerstsfeer met vrolijke koren en muziek.

In de winkels, op de oude ambachtenmarkt en brocante markt vind je bijzondere producten en ambachtslieden uit de tijd van Charles Dickens en nu. Geniet van de koren, muziek en de figuranten. Laat je verrassen door de verschillende acts.

Voor kinderen is deze dag een belevenis. Zij krijgen een indruk van het leven in de 19de eeuw en zullen hun ogen uitkijken over al die ouderwets verklede personen. Ook worden er leuke activiteiten georganiseerd.

Toegang is gratis. Kom je zelf ook in Charles Dickens kleding? Misschien win je wel een leuke prijs! Wij maken foto’s van bezoekers in themakleding en selecteren de winnaars. De foto’s van de winnende bezoekers komen in de Leusderkrant en krijgen persoonlijk bericht.

Programma (onder voorbehoud):
Het Dickens Leusden Festival start om 11.00 uur en duurt tot 19.00 uur. Er is doorlopend een programma, in het gehele winkelcentrum staan kramen, lopen figuranten en loopt er muziek/een koor rond.
Enkele belangrijke locaties/tijden:

  • ’t Plein: opening door de burgemeester om 12.00 uur
  • ’t Plein (Jumbokant): nostalgische zweefmolen
  • Kooikersgracht: Dickenskoren (13.00 – 17.00 uur)
  • Passage bij de Kerstboom: Scrooge (14.00 – 16.00 uur): hier kan de speurtocht opgehaald worden en kunnen de kleurplaten en/of wenswolken ingeleverd worden
  • Passage/kant Hamersveldeweg: levende kerststal
  • ’t Erf (AH-kant): Ganzenfanfare
  • Achter bibliotheek/zijkant BRAS73: winterspringkussen